Генерални директор УКЦ-а

Ђајић: Формиран тим стручњака који би требало да прегледа Ратка Младића

  • 18.12.2023. 18:04

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић рекао је Срни да је формирао тим стручњака који би требало да отпутује у Хаг како би прегледали генерала Ратка Младића, чије се здравствено стање све више погоршава.

Ђајић је истакао да неће изостати подршка ове здравствене установе у лијечењу генерала Младића.

"Имамо неке информације од чега је болестан, али желимо отићи на лице мјеста, да прегледамо генерала, погледамо налазе и дамо наше препоруке за даље лијечење, које лијекове примијенити, као и гдје га требе лијечити", рекао је Ђајић.

Он је напоменуо да ће бити послата молба Хагу, те када стигне одобрење, тим ће бити спреман да оде на пут.

"То је наша патриотска, али и љекарска обавеза. Жеља нам је да одемо тамо, а трошкове пута и боравка ћемо сами финансирати", рекао је Ђајић.

Здравствено стање генерала Ратка Младића се све више погоршава и став медицинских експерата је да би морао да из притвора Хашког механизма буде пребачен у Србији гдје би могао да добије адекватно лијечење, изјавио је данас Срни генералов син Дарко Младић.

"Радимо на томе да се пошаљу кардиолог, неуролог, пулмолог, а видећемо још неке специјалности. Имаћемо лекарски тим од најмање три-четири експерта из Србије, а можда и из Републике Српске. У контакту смо са Универзитетским клиничким центром у Бањалуци да они дају део тих стручњака", рекао је Младић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.