Sutra svečano otvaranje

Đajić: Klinika za kardiohirurgiju Srpske završena, uspješno operisano 40 pacijenata

  • Извор: АТВ
  • 10.09.2022. 12:22

Srpska će otvaranjem Klinike za kardiohirurgiju, u kojoj se ogleda državnost i samostalnost, ispisati nove stranice istorije svog zdravstvenog sistema, rekao je ovo Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

"Sa ponosom mogu da kažem da je Klinike za kardiohirurgiju Republike Srpske završena. Uspješno smo operisali 40 pacijenata", poručio je Đajić.

Đajić je pozvao građane Banjaluke i cijele Srpske da zajedno sa zaposlenima u UKC RS, rukovodstvom Srpske i sa kolegama iz Srbije svečano obilježe otvaranje Klinike za kardiohirurgiju sutra u 12 časova.

"Danas imamo priliku da najavimo zvanično otvaranje Klinike za kardiohirurgiju. Napravili smo jedan divovski posao koji predstavlja jedan novi standard u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Uspjeli smo uspješno da operišemo 40 pacijenata i naša glavna satisfakcija jesu životi tih pacijenata, utisci i sve ono što možemo da uradimo za naše stanovnike“, rekao je dr Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju u UKC Srpske.

Doktor Šobot je dodao da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju istorijski događaj i napomenuo da su u Klinici 6. juna počele operacije vitalno ugroženih pacijenata.

"Cilj nam je bio da Kliniku otvorimo i ranije, ali se dogodila pandemija virusa korona, te smo sačekali da uslovi budu najpovoljniji za otvaranje", rekao je Šobot.

Klinika za kardiohirurgiju smještena je u objektu "Južno krilo" na prvom spratu UKC RS i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.

Odjeljenje se sastoji od četiri operacione sale, te svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata, operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svjetskim standardima. Intenzivna njega ima 10, a odjeljenje 13 kreveta.

Izgradnjom, opremanjem i puštanjem u rad Klinike za kardiohirurgiju, pacijenti neće morati odlaziti u inostranstvo, gdje su dugačke liste čekanja.



  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.