ATV

"Слобода се не смије олако схватити"

Дан града Бијељина: Петровић сам полагао вијенце!

 • Извор: АТВ
 • 24.09.2023. 19:27

Осамдесет година како је Бијељина угледала слободу, слободу која се не смије олако схватити и коју морамо да цијенимо. До слободе се тешко долази, али смо ми слободарски народ и знамо да уживамо у плодовима те слободе, каже предсједник Скупштине града.

„И данас постоје разни тоталитарни правци, настојања да се управља свијетом, да се од малих народа узму ресурси, начин живота, видимо и у БиХ и Републици Српској да се сличне ствари догађају, зато сам данас више него икада увјерен да морамо наставити борбу за слободу, не узимати је здраво за готово", каже Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

Бијељина је град који је у посљедњим деценијама доживио потпуну трансформацију. Географски положај и близина са Србијом учинили су га привлачним за живот, а изградња дионице ауто-пута јеш ће је више приближити свијету.

„Бијељина заслужује да се економски развија, због свог пословног окружења и услова који су овдје, да долазе стране инвестивије и ако узмемо овај ауто пут који се ради који ће нас приближити Београду и са свим земљама Западног Балкана и са ЕУ то је нешто што Бијељини ствара једну новуи перспективу", каже Војин Митровић, министар за привреду и предузетништво.

„Треба рећи да је град Бијељина кроз своју историју у задњих 80 година, израстао у једну модеран град, у град у коме већина људи жели да живи и желим да Бијељина настави са таквим развојем", рекао је Чедомир Стојановић, предсједник Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ.

У склопу обиљежавања Дана града, и ове године додијељене су награде и признања онима који су се највише својим радом истакли у протеклој години.

"Постоји један заједнички именитељ свих награђених данас, а а то су само људи који здушно добро раде свој посао, и то је један једини рецепт да једно друштво, полис и држава буду сретни, а то је да се само пробудимо и сви радимо оно што најбоље знамо", каже Душан Тузланчић, један од награђених.

Ни овај свечани дан у Бијељини није могао проћи без политичких трзавица. Тако је иако је био најављен у свим протоколима, и позван од стране Скупштине града, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је јутрос самостално организовао полагање вијенаца те није присуствовао обиљежавању Дана града као што је то рађено годинама уназад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина