Teslić

Dan kao stvoren za uživanje u prirodi

  • Извор: АТВ
  • 27.03.2022. 19:10

Na vhu Sokoline, na 472 metra nadmorske visine, planinari i rekreativci napravili su mali predah. Njih oko 280 danas je prepješačilo kružnu planinarsku tazu teslićkim selom Rastuša. Na stazi u dužini od 10 kilometara uživali su u druženju i netaknutoj prirodi okupanoj suncem.

"Ovo mi je iskreno prvi put. Jako sam puno novih prijatelja upoznao i novih stvari smo vidjeli i jako smo se združili prije svega", rekao je Pavle Gajić.

"Predobro, lijepa ekipa, lijepo druženje, lijepa poznanstva", rekla je Sanja Sekulić. 

"Atmosfera je kao sto vidite, pjesma, bilo je malo umorna, staza nije naporna, prilagođena je svim uzrastima", rekao je Goran Đekanović. 

Stazu su uredili entuzijasti iz Planinarskog društva „Vizant 74274“. I, simbolično, baš na toj stazi u svom selu, uz prijatelje, proslavili su četvrti rođendan društva.

"Krnjino brdo, gdje se nalazi kompleks Rastuških pećina, svi ulazi, zatim Sokolina gdje se sada nalazimo. I najviši vrh Rastuše, Markova Glavica 434 metra. Osim ove staze u Rastuši, uradili smo u Planama, i radimo na stazi na Kiseljaku", rekao je Aleksandar Dakić, predsjednik Planinarskog društva „Vizant 74274“ Teslić.

Na stazi su sa planinarima, od ranog jutra, pješačili i iz lokalne turističke organizacije i resornog ministarstva. Složni su u tome da, svi zajedno, zasuču rukave, i rade na turističkoj ponudi i promociji Teslića i okolnih sela. 

"Ovo je sigurno odlican kraj, ali ja sam mozda subjektivan jer dolazim iz ovih krajeva. Sudeci po danasnjem dogadjaju sigurno je velika stavr, nije isto organizovati u većim sredinama, i nasim ruralnim sredinama i ovaj događaj zaslužuje svaku podrsku", rekao je Dalibor Panić, pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske. 

"Danas smo pokazali da i nadmorski nizi krajevi imaju sta da ponude. Staza je atraktivna. Obuhvata tri ulaza u pećine i ovo je bila dobra prilika da se promoviše i taj vid turističke ponude opštine Teslić", rekao je Danijel Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Teslić. 

Ovom stazom, osim lokalnog stanovništva, danas su krenuli i planinari iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Vlasenice i Prnjavora. I oni poručuju da su oduševljeni stazom, ali prije svega, druženjem i srdačnošću svojih kolega planinara iz „Vizanta“. Želja im je da, zajedno, stazama još dugo godina koračaju. 




Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина