Trnovo

Danas će biti odata počast srpskim stradalnicima iz odbrambeno-otadžbinskog rata

  • Извор: СРНА
  • 30.07.2022. 08:03

U Trnovu će danas, na praznik posvećen Ognjenoj Mariji, biti odata počast srpskim stradalnicima iz odbrambeno-otadžbinskog rata iz ove opštine.

U Trnovu i lokalnim selima je od 1992. do 1995. godine stradala 101 civilna žrtva, a za odbranu ognjišta od agresora život je položilo 130 trnovskih boraca.

Sjećanje na stradale organizuje Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo, u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Predsjednik Organizacije Goran Timotija rekao je da će biti služena liturgija u Hramu Svetog Georgija, parastos kod Centralnog spomenika, a potom će biti položeno cvijeće i vijenci, a planirano je i obraćanje zvaničnika.

"Želimo da se na veliki pravoslavni praznik, molitvom i uz plamen svijeća, prisjetimo i poklonimo sjenima svih stradalih Srba na području opštine Trnovo tokom odbrambeno-otadžbinskog rata", istakao je Timotija.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм