Три дана

Муслимани обиљежавају Рамазански бајрам

  • Извор: Агенције
  • 10.04.2024. 08:44

Муслимани у БиХ и широм свијета данас дочекују Рамазански бајрам, којим се обиљежава крај рамазана, односно мјесеца поста.

Централна бајрамска свечаност Ријасета Исламске заједнице биће одржана у Гази Хусрев-беговој џамији у Сарајеву, а предводиће је поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић.

Вјерницима исламске вјероисповијести честитке поводом Рамазанског бајрама упутили су званичници Српске.

Рамазански бајрам прославља се три дана.

Вјерници исламске вјероисповијести јутрос су молитвом дочекали Рамазански бајрам у џамијама широм БиХ, а централна свечаност одржана је у Гази Хусрев-беговој џамији у Сарајеву.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић, који је предводио свечаност, истакао је да Бајрам, празник радости, треба провести веселог лица и отвореног срца са породицама, родбином, пријатељима и комшијама.

Кавазовић је пожелио да сви буду обухваћени радошћу, истакавши да се треба сјетити свих који трпе велику неправду и бол и суочавају се с незамисливим патњама.

Бајрам се слави три дана. Први дан Бајрама се проводи у кругу породице, другог дана се обилазе гробља, а трећи дан је предвиђен за дружење с пријатељима и познаницима.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм