Mrakovica krcata

"Dani zime na Kozari" privukli veliki broj posjetilaca

  • Извор: АТВ
  • 29.01.2023. 19:15

Mrakovica danas krcata. Brojna takmičenja, kuvanje, pjevanje, sve to u okviru tradicionalne manifestacije ''Dani zime na Kozari''. I ove godine veliki broj takmičara. Majstori kulinarstva još jednom su pokazali svoje vještine. Dok je na strani jednih bilo iskustvo, drugi su čorbu danas kuvali prvi put.

"Danas pripremamo čorbu. To je mješavina sa svinjskim i junećim mesom. Ovo je prvi put da kuvam čorbu u svom životu", kaže Andrej Kravljača, Srednjoškolski centar Nikola Tesla, Kozarska Dubica.

"Poenta je dugo dinstanje mesa, kvaliteta mesa, a mi lovci već znamo šta i kako. Ovo je lovački kotlić nema tu nekih tajni", rekao je Miloš Latinović, Lovačko udruženje Ljubija.

Takmičarskog duha nije manjkalo ni u sportskom dijelu. 

Kozara je za posjetioce otvorena tokom cijele godine. Plan je da grad turističku ponudi podigne na viši nivo, kaže prvi čovjek Prijedora.

"Meni je posebno drago što se okupio veliki broj ne samo Prijedorčana, već i ljudi iz susjednih gradova i optština, čitave Republike Srpske i regiona. Ovo je znak da smo se svi uključili u jednu dobru i kvalitetnu organizaciju zajedno sa našim susjednim opštinama", ističe Slobodan Javor.

Ni današnja manifestacija nije prošla bez tradicionalnog kozaračkog kola.

"Dani zime" su se na Kozaru vratili poslije dvije godine, nakon pandemije. 

Danas na Kozari ničega nije falilo. Svi oni koji su nedjelju odlučili provesti na Kozari, napravili su pun pogodak.

Тагови: