Poklonio nagradu

Danijel Drljača sedmi put najbrži među plivačima za Časni krst

  • 19.01.2021. 15:19

Najbrži među plivačima za Časni krst u Prijedoru opet je bio Danijel Drljača.

Od kada je prije osam godina ponovo oživljena tradicija bogojavljenskog plivanja u gradu na Sani, Drljača je sedam puta dolazio prvi do krsta, prije dvije godine pobijedio je Stefan Paunović.

Drljača koji posljednjih godina poklanja trofeje koje dobija nastavio je i tu tradiciju. Ovaj put Danijel je krst, vijenac i dukat poklonio Dušku Kaurinu koji vodi prijedorski ogranak humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

"Izuzetna mi je čast da sam i ove godine prvi doplivao do Časnog krsta. Kao prošlogodišnjem pobjedniku, bila mi je ukazana čast da ove godine budem s ove strane obale i da sa sveštenstvom i gradonačelnikom spuštam krst, ali moja volja lično bila je da budem s druge strane sa plivačima, a to je bila i njihova želja i hvala im za podršku", rekao je Drljača.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je tradicija osmu godinu održana uprkors otežanim uslovima zbog pandemije.

"To je ono što nas čuva i što nas drži i što će nam pomoći da pobijedimo ovog nevidljivog neprijatelja. Svima koji su plivali čestitam na uspjehu i vjeri koja im je omogućila da uđu u ovu hladnu vodu i da se pokažu u svom pravom svjetlu, a svim građanima koji praznuju praznik želim sretno Bogojavljenje uz pozdrav `Bog se javi`", poručio je Pavlović.

Za današnje plivanje bilo je formalno prijavljeno 50 plivača, ali ih se naknadno prijavilo još. Učestvovala je i 28-godišnja Nevena Rončević kojoj je to treće plivanje za Časni krst.

"Osjećaj je fantastičan, kao i svaki put. Želim svakome da osjeti to. Prethodnih godina sam plivala s mamom, ove godine plivam za nju", rekla je ona.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм