UKC Republike Srpske

Đajić: Studenti medicinskog fakulteta dobili savremenu čitaonicu VIDEO

  • 11.09.2018. 14:26

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić predao je danas na korištenje studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci novu savremenu čitaonicu koja se nalazi u rekonstruisanom Centralnom medicinskom bloku UKC-a.

Đajić je rekao novinarima da će studentima biti na raspolaganju i dva velika amfiteatra za predavanja. 

On je istakao da poslodavstvo UKC-a, osim liječenja pacijenata, ima i obavezu da radi na edukaciji kadra, kako zaposlenih ljekara i zdravstvenog osoblja, tako i studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. 

"Prolazeći kroz hodnike, vidio sam da studenti nemaju čitaonice, da uče po hodnicima, stepenicama, te sam odlučio da im damo prostoriju, da bi u pauzi između predavanja, vježbi i ispita mogli da uče u normalnim uslovima", rekao je Đajić. 

On je naveo da će studenti čitaonicu zvanično moći da koriste početkom akademske školske godine, od 1. oktobra. 

Prema njegovim riječima, nova i savremeno opremljena čitaonica značajno će olakšati učenje studentima, što će doprinijeti njihovoj edukaciji i usavršavanju. 

"Kolika je briga rukovodstva UKC-a o edukaciji i ostajanju mladih u Republici Srpskoj je podatak da od kada sam ja na čelu, godinu i po, nijedan ljekar nije napustio svoje radno mjesto i otišao u inostranstvo", rekao je Đajić. 

Predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Aleksandar Košpić rekao je da su studenti Medicinskog fakulteta dobili svoju čitaonicu. 

Košpić je zahvalio rukovodstvu UKC-a, na čelu sa Đajićem, ističući da je čitaonica neophodna studentima, naročito na UKC-u koji je najveća nastavna baza Medicinskog fakulteta, gdje se održava većina vježbi studenata.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!