Драган Алаџић

Дјечачки сан постао јава: Добојлија у ансамблу "Коло"

  • Извор: АТВ
  • 04.11.2023. 19:25

Дјечачки сан данас 28-годишњег Добојлије Драгана Алаџића постао је јава. Живи га већ седму годину, колико је члан престижног ансамбла националних игара и пјесама Србије „Коло“.

На путу који није био лак водила га је љубав. 

"Првенствен уз љубав према оном што радиш, према народној игри фолклору уоштено, послије тога напоран рад полагање аудиције која није била нимало лака", каже Драган.

Из другог покушаја прошао је на аудицији 2017. године. Драган је у коло дошао из аматеризма. Иако школовани играчи имају предност, успио је да превазиђе и ту препреку.  

"Сложена тријажа да кажем кадрова и ријетки заиста доспију у прилику да постану професионално ангажовани у ансамблу с тим у вези можете бити посносни на вашег суграђанина Алаџића", каже Здравко Ранисављевић, директор ансамбла "Коло".

Поносан је и Драган. Срећан је што му је хоби прерастао у професију, а игра и пјесма постали посао.

 "Ми радимо 4 сата сваког радног дана у сали и 4 сата индивидуални рад, од распјевавање у јутарњим часовима послије тога припрема тијела да ли кроз балетски клас, али спортску припрему тијела, играчке елементе, послије тога пролазак репертоара ансамбла и пјевање", каже Драган. 

Колико год било захтјевно, бенефит је каже, Драган да можете да радите оно што  волите и предсатвљате своју  културу широм свијета. Привилегија су и путовања и  упознавање других култура.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: