Дивне вијести

Дјечак-лептир: Прикупљен новац за Виктора Путицу

  • Извор: Агенције
  • 26.11.2023. 15:43

Новац за одлазак маленог Виктора Путице, дјечака-лептира, у Америку гдје ће примити најновију терапију прикупљен је и малишан би требало крајем децембра или почетком јануара отићи у САД.

Скупљено је 640.000 евра, колико је потребно по процјени “Kристал биотека”, који производи терапију за булозну епидермолизу, ријетко генетско обољење с којим Виктор живи у живим ранама и тешким мукама од рођења, јер му кожа пуца и на најмањи додир.

– Најприје хвала свима на огромној подршци и материјалној и моралној да наш синчић оде у Америку и прими терапију која је за нас животна прилика. Тај нови гел, који је регистрован само у Америци, дакле не и у ЕУ, помоћи ће да се на неко вријеме затворе Викторове ране. Неизмјерно смо срећни – рекла је Милена Путица, Викторова мајка.

Она наводи да још не зна колики ће заиста бити трошкови примања ове терапије у САД, јер је 640.000 евра процијењено на основу просјечне клиничке слике дјетета обољелог од булозне епидермолизе.

– Тек када Виктора прегледају и ураде све анализе знаћемо колико дуго треба да прима терапију, која седмично кошта 24.500 долара, а која је процијењена на годину дана – наводи Милена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм