Snimak mnogima natjerao suze na oči

Djed i unuk sa Kosmeta vjerili izabranice na istom mjestu u razmaku od 55 godina

  • Извор: Телеграф
  • 28.06.2023. 22:34

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se snimak koji je mnogim korisnicima natjerao suze na oči.

Kako se vidi, u Crkvi Bogorodice Ljeviške na Kosovu i Metohiji dogodile su se dvije vjeridbe, ali u razmaku od nekoliko decenija. Na istom mjestu, i djed i unuk upitali su svoje izabranice da li će im biti životne partnerke.

- Uz blagoslov Oca Vladana Vukomanovića, Krsta ( Saša) Sovtić porijeklom iz Prizrena, zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku Jovanu Đorđević iz Kosovske Kamenice u Crkvi Bogorodice Ljeviške. Prije 55 godina, na stotinak metara od ove svetinje, njegov djed Krsta ( Dragomira) Sovtić, po kome je dobio ime, započeo je život sa suprugom Kosarom - stoji u objavi Fejsbuk stranice Kosovo i Metohija.

Porodično stablo Sovtića i trenutno ima 17 članova, a Krsta je poželio, da prvi korak zajedničkog života napravi tamo gdje su mu korijeni.

- Hvala od srca Ocu Vladanu Vukomanoviću, svešteniku u Bogorodici Ljeviškoj, na blagoslovu i podršci da ovo dvoje divnih, mladih ljudi započnu zajednički život baš na ovom mjestu. Neka im zajednički život bude pun ljubavi, vjere i nade i postojan kao mjesto sa koga su krenuli, a da Otac Vladan krsti mnogo Sovtića – objavljno je na Fejsbuku.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?