AMS

Dobri uslovi za vožnju

  • Извор: СРНА
  • 12.04.2022. 07:39

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija bez zastoja uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Usporeno odvijanje saobraćaja može se očekivati na dionicama na kojima se izvode radovi.

Zbog oštećenja mosta zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja preko mosta ograničena je na 20 kilometara na čas.

Na dionicama na kojima se izvode radovi prolazak vozila regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Bijeljina-Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka-Ugar gdje je u toku sanacija i farbanja tunela Ugar, zatim Ivanjska-Šargovac, u Trnu kod Banjaluke gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice, Čelinac-Kotor Varoš i Rudanka-Doboj.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen, a otežano se vozi i na dionici Foča-Goražde, u mjestu Filipovići.

Izmjene u saobraćaju su i na regionalnim putevima Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo.

Deminerski radovi se izvode na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, kod Dervente, pa su aktuelne povremene obustave saobraćaja u trajanju od pola sata.

Na regionalnim putevima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom,

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-Karuše, granični prelaz Gradina-Oštra Luka i Bileća-Trebinje-LJubinje, pa se vozačima savjetuju da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH /FBiH/ se, zbog radova na mostu na dionici auto-puta Visoko-Kakanj, saobraća dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima dolazi do obustave. Vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Radovi su aktuelni i na putevima Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/, Živinice-Stupari /kod kamenoloma/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином