Vlada Srpske

Dodatna sredstva za sanaciju štete na osam škola u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 10.08.2023. 15:34

Vlada Republike Srpske izdvojiće dodatna finansijska sredstva za sanaciju štete na osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, oštećene tokom nedavnog snažnog nevremena koje je pogodilo dijelove Srpske.

Naime, Vlada je na današnjoj 32. sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Informaciju o potrebnim dodatnim sredstvima za sanaciju štete od elementarnih nepogoda osnovnoškolskih i srednjoškolskih objekata u Republici Srpskoj.

Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture obezbijediće dodatna finansijska sredstva u Budžetu Republike Srpske za sanaciju šete na svim oštećenim školskim objektima, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske nakon sjednice.

Dodatna finansijska sredstva biće obezbijeđena u skladu sa procijenjenim iznosima koji su dostavili rukovodstva osam osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, i to JU OŠ „Vuk S. Karadžić“ Kozarska Dubica, JU OŠ „Nemanja Vlatković“ Šipovo, JU OŠ „Vuk Karadžić“ Jezero, JU OŠ „Sveti Sava“ Brod, JU OŠ „Šamac“ Šamac, JU SŠC „Nikola Tesla“ Šamac, JU OŠ „Stevan Nemanja“ Bijeljina i JU Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina.

“Ministarstvo prosvjete i kulture očekuje da će dodatnu finansijsku podršku pružiti UNDP i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i da će zajedničkim naporima biti obezbijeđeni svi potrebni uslovi za završetak planiranih radova do početka nove školske godine”, saopšteno je iz Vlade.

Dodaju da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture očekuju od direktora osnovnih i srednjih škola da preduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se radovi na sanaciji školskih objekata sproveli u što kraćem vremenskom periodu, a najkasnije do početka nove školske godine.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.