Козарска Дубица

Додик, Бањац и Грујичић отворили нове објекте Бање "Мљечаница": До сада уложено 27 милиона КМ

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2023. 12:09

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, директор Бање "Мљечаница" и министар здравља Србије Даница Грујичић отворили су нове објекте хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова, у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница".

Након отварања, објекте су освештали парох кнежички Жељко Јевђевић и протонамјесник Драган Хрваћанин.

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини, представници Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници бројних локалних заједница у Српској и други званичници из Републике Српске и региона. 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан на чињеницу да Српска има капацитете и способности да осмисли и изведе тако сложене и важне пројекте као што је реконструкција и изградња Здравствено-туристичког центра "Мљечаница", у који је до сада уложила 27 милиона КМ.

Додик је рекао да је Специјална болница "Мљечаница" постала савремени здравствено-туристички центар, с циљем да се подигне на ниво који ће привући пажњу, не само локалног становништва и грађана Републике Српске, него и шире.

Он је рекао да је поносан што је имао прилику да заједно са директором ове бање Дарком Бањцем, премијером Радованом Вишковићем и министрима здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем и финансија Српске Зором Видовић донесе одлуку која није била нимало лака - да ове године одвоје 27 милиона КМ само за овај пројекат овдје, који је реализован.

"Ово је та прича о пропасти Републике Српске, која не може ништа да уради и нема ништа. То, наравно, није тачно, али то неки болесни умови покушавају да наметну разним спиновима", изјавио је Додик новинарима у Козарској Дубици.

Предсједник Српске је најавио да у Здравствено-туристичком комплексу "Мљечаница" предстоји уређење околине, а да је планирана и реконструкција прилазног пута и унапређење понуде коју има ова бања јер је информисан да више од 300 људи чека да се ту смјести.

"Наш концепт је да анимирамо неког од приватника да уложи у изградњу хотела, који би могао да буде комерцијалан и искористи све предности које смо овдје понудили", рекао је Додик и додао да је задатак државе да гради основну инфраструктуру.

Додик је навео да је приступ институција Српске најављен прије двије године, а подразумијева да желе да граде и рехабилитују све бање у Републици Српској и да им дају и здравствени и комерцијални карактер, те најавио нова улагања у бање Зотовић, у Дворовима и у Вишеграду.

Он је истакао да Република Српска завршава и изградњу и рехабилитацију болница у Требињу, Источном Сарајеву, Бијељини, те реконструкцију Клиничког центра на Паприковцу.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)