Предсједник Републике Српске

Додик: Радују ме што су православни храмови пуни вјерника, на овај начин се чува традиција

  • 06.01.2024. 17:42

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас да је посвећеност Српској православној цркви дио карактера српског народа и његовог идентитета и да га радује да су православни храмови током празника пуни вјерника.

"Бадњег вече једно од најдивнији и најљепших. Свима који славе Божић желим све најбоље, добро здравље и успјех. Да наше друштво у цјелини и Република Српска буду успјешни онолико колико сви желимо", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Ако је то дио свих наших жеља и љубави, истакао је Додик, онда то нико не може да заустави.

Предсједник Српске је истакао да је важно да се у православним црквама вечерас на Бадње вече, али и свих ових дана окупља велики број људи који своју вјеру доживљавају на прави начин.

"На овај начин се чува традиција. Наши преци су вијековима исто ово чинили у готово немогућим околностима", рекао је Додик.

Он је указао да је важно да се Бадње вече дочека у миру и на најљепши могући начин.

"Да се посветимо цркви, а онда да у кругу породица обиљежимо божићне празнике на начин како то наша традиција налаже", закључио је Додик.

Предсједник Републике Српске вечерас у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци присуствује вечерњем богослужењу, које служи Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем.

Служби присуствује велики број вјерника, а након тога ће у порти храма бити наложени бадњаци.

(Фото: предсједникрс.рс/Борислав Здриња)



Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)