Srpski član Predsjedništva

Dodik: U planu gradnja centra na crnogorskom primorju za potrebe djece iz socijalno ugroženih porodica

  • Извор: СРНА
  • 28.09.2022. 12:20

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da vlast Srpske konstantno brine o djeci, te istakao značaj projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" koji omogućava djeci iz socijalno ugroženih porodica kvalitetniji psiho-fizički razvoj zahvaljujući boravku na moru.

Dodik je naglasio da je planirano da na crnogorskom primorju bude izgrađen poseban centar, koji će biti u vlasništvu Republike Srpske i isključivo u vezi sa potrebama djece.

"Možemo garantovati da će ovaj projekat nastaviti da živi i da se usavršava u organizacionom i smislu materijalnih pretpostavki", rekao je novinarima Dodik, koji je danas u Banjaluci prisustvovao obilježavanju jubileja 20 godina realizacije projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

On je čestitao učesnicima Projekta za istrajnost i uloženi trud da se ove aktivnosti realizuju na najbolji mogući način.

"Niko od 30.000 korisnika, koliko ih je do sada bilo, nije imao probleme, niti primjedbe na ovaj projekat, a to najbolje govori o njegovom uspjehu", rekao je Dodik.

On je istakao da je ponosan i na to što je Republika Srpska formirala Fond za liječenje djece u inostranstvu, koji je pokazao dobre i humane rezultate.

"Nijedno dijete koje je tražilo tu vrstu podrške nije izostalo, jer je Fond bio sposoban da reaguje i na velike iznose koji su bili potrebni u pojedinim slučajevima", rekao je Dodik.

On je naglasio da su na svakom koraku vidljivi napori društva da se odgovorno ponaša prema najmlađoj generaciji, kroz brigu o djeci u školama, vrtićima i na svim drugim poljima.

"Težimo da podržimo lokalne zajednice da izgrade dovoljno predškolskih kapaciteta, ali i da u kasnijoj fazi nađemo način da na društvo pređu kompletni materijalni troškovi boravka djece u vrtićima. To neće biti moguće u narednih par godina, ali treba da težimo ka tome", rekao je Dodik.

Projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Fond za dječiju zaštitu Srpske.

Svečanosti su prisustvovali resorni ministar Alen Šeranić, direktor Fonda Nedeljko Jović, ministri u Vladi Srpske, te oko 150 učesnika Projekta. 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок