Kozarska Dubica

Dodik: "Veče ojkače" važno za očuvanje identiteta srpskog naroda

  • 19.08.2019. 07:37

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da je manifestacija "Veče ojkače", koja se tradicionalno organizuje uoči Preobraženja kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici, važna za očuvanje identiteta srpskog naroda.

"Preobraženje je veliki praznik naše crkve i naroda i drago mi je što već godinama dolazim na ovo mjesto i mogu da posvjedočim ogromnom interesu ljudi koji ovdje dolaze", rekao je Dodik novinarima. 

Dodik je istakao da mnogi posjetioci čak prilagođavaju svoje godišnje odmore i putovanja iz dalekih zemalja u kojima rade da bi bili kod manastira Moštanica na ovaj dan. 

"To govori o posebnoj sinergiji koja postoji među narodom ovog kraja i šire, koji ne propušta priliku da se okupi oko svoje svetinje i obilježi tako važan dan", rekao je Dodik. 

On je naglasio da je to važno jer je okupljanje dio identiteta srpskog naroda. 

"Važno je da pokažemo da smo sabrani i okupljeni i da u tom pogledu poštujemo našu tradiciju i pretke i da pokušavamo da očuvamo tu tradiciju i prenesemo je na sljedeće generacije", poručio je Dodik. 

Dodik je konstatovao da je kod manastira Moštanica okupljeno mnogo djece i omladine i da mu je drago što je u prilici da prisustvuje ovom događaju. 

Ovogodišnja manifestacija "Veče ojkače" završena je kozaračkim kolom u kojem su zaigrali učesnici i posjetioci, a potom je nastavljeno narodno zborovanje. 
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм