ATV

Хирург

Доктор Ривас поново у УКЦ-у Српске

 • Извор: АТВ
 • 12.02.2024. 13:29

Хирург и вишегодишњи сарадник Универзитетског клиничког центра Републике Српске Дијего Гоназалез Ривас поново борави у УКЦ-у гдје ће заједно са љекарима Клинике за торакалну хирургију изводити хируршке захвате.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је сарадња са доктором Ривасом доказ да је УКЦ на мапи европских и свјетских здравствених центара.

- У нашој установи раде врхунски љекари, у посјету нам долазе врхунски познаваоци медицине. Доктор Ривас је у нашој установи већ осми или девети пут што је управо доказ да константно унапређујемо знања и вјештине запослених и рад наше установе. Још једном велико хвала Ривасу што је овдје данас са нама, колегама из Србије, начелнику Кантару и комплетном тиму - рекао је Ђајић.

Ривас, који је грудни хирург, рекао је да је данас пред љекарима у УКЦ-у тежак случај, односно реоперација на грудном кошу која је веома комплексна.

- Наиме, пацијент је оперисан прије двадесет година кроз један велики рез које се зове торектомија. Данас тог пацијента оперишемо кроз један мали рез што је такође комплексно, али нам добро иде и ускоро завршавамо операцију. Сваки случај који сам оперисао у УКЦ Републике Српске је за експерте из торакалне хирургије тј. комплексан, морам да нагласим да сам задовољан напретком тима Клинике за торакалну хирургију у УКЦ Републике Српске. Посебно сам задовољан посјетом тима из Клинике за торакалну хирургију који је боравио на едукацији у у Кини гдје су чланови тима имали прилику да виде много сложених операција, до 150 дневно. Такође имали су прилику да виде и упознају се са најмодернијом роботском технологијом на свијету. Још једном хвала свима, срећан сам што сам овдје и задовољан напретком вашег тима - рекао је Ривас.

Начелник Клинике за торакалну хирургију Марко Кантар захвалио је Ђајићу на омогућеној сарадњи и доктору Ривасу.

- Ми смо већ створили пријатељски однос са доктором Ривасом, редовно смо у контакту и имамо сталне консултације у вези са захтјевним случајевима на недјељном нивоу. Захваљујем нашем генералном директору на подршци коју имамо увијек. Без ње ништа не би било могуће. Исто тако захваљујем и колегама из Клинике за торакалну хирургију из УКЦ Србије. Захваљујем мојим колегама са наше клинике и начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење Драгану Ракановићу, без којег не бисмо могли радити - рекао је Кантар.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.