Ministar porodice, omladine i sporta

Donacija Ministarstva Odjeljenju dječije hematoonkologije UKC-a Srpske

  • Извор: АТВ
  • 16.02.2022. 15:25

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas Odjeljenje dječije hematoonkologije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i uručila donaciju povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

“Mališani koji se liječe na ovom Odjeljenju su se u najranijoj životnoj dobi suočili sa velikim teretom i naš je zadatak da učinimo sve da im boravak u bolničkoj postelji na svaki način olakšamo. Ovo je i prilika da pružimo podršku kako djeci tako i roditeljima jer se sa bolešću djeteteta suočava i bori cijela porodica”, istakla je Davidović naglasivši da resorno ministarstvo pruža podršku i Roditeljskoj kući u kojoj borave porodice mališana oboljelih od malignih bolesti, a koji se liječe na UКC-u.

Davidović je razgovarala sa pomoćnikom direktora UКC-a za medicinske poslove, dr Slobodanom Hajderom i šefom Odjeljenja dječije hematonkologije dr Jelicom Predojević Samardžić o izazovima sa kojima se susreću u periodu COVID-a 19 i potrebama kada je riječ o liječenju mališana na ovom Odjeljenju. 

Predstavnici UКC-a ocijenili su da je dosadašnja saradnja sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta korektna i da se prilikom svake posjete i donacije vodilo računa o potrebama mališana ali i osoblja.

Davidovićeva se zahvalila ljekarima i medicinskom osoblju na svim naporima koje ulažu u borbi za zdravlje pacijenata, naročito u periodu pandemije korona virusa, i naglasila da će u Ministarstvu porodice, omladine i sporta uvijek imati podršku i partnera. 


  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм