Cvjetko Ćirić Ćiro

Donirao bubreg ženi koju nije poznavao: Nema posao, a zna šta je humanost

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2022. 08:27

Da vjera u dobre ljude ne umire i da postoje oni koji bez ikakve naknade vođeni isključivo željom da pomognu i nekome spase život, pokazao je Cvjetko Ćirić Ćiro iz Bogutovig Sela kod Ugljevika.

Susret sa Zoricom Dokić iz Milina Sela kod Lopara, ženom koja se bavi humanitarnim radom godinama, nije ostavio prostor za dvoumljenje. 

Zorica, koja je bolovala od hronične upale bubrega, tražila je lijek, nadu je dala transplantacija bubrega. Trebalo je naći donora.

Cvjetko je čuo njenu priču i ponudio se da on bude donor. 

Ovaj četrdesetsedmogodišnji čovjek je bez posla, nije u zavidom materijalnom položaju, ali ima ono najvrijednije, čisto srce kaže Zorica, koja se nakon operacije oporavlja i koja je na Fejsbuk ostavila ovaj status: "Kako da te nazovem? Imam brata jednog, a ti si mi drugi. Hvala ti brate sto si me oslobodio muka. Ovaj čovjek je čovjek ogromnog srca. Čovjek koji se sam ponudio da me spase bez ijedne marke. Nije htio novac uzeti ni da pasoš izvadi, a kamo li za sta drugo. Čovjek koji je dokazao ljudskost, humanost. Njegov postupak nema cijenu. Dok sam tragala za donorom nailazila sam na mnoge ucjene i tražeći velike količine novaca, a Ćiro bez ijedne marke i vi vidite koja je ovo gromada od čovjeka. Legenda. Znači ima još ljudi velikog srca. Hvala ti brate nikad ti ne mogu zaboraviti. Kažem imam jednog brata ti si mi drugi brat", kaže Zorica. 

Udruženje žena Milino Selo organizovalo je akciju za pomoć humanitarki Zorici Dokić za transplantaciju bubrega. Samu operaciju finansirao je Fond Republike Srpske, a donator bubrega bio je Cvjetko Ćirić iz Bogutovog Sela.

Da bi se ova humanitarka što prije oporovila i nastavila da radi i njoj je još uvijek potrebna pomoć dobrih ljudi. 

Sredstva se mogu donirati pozivom na humanitarni broj 17055.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)