Manjača

Donja Kola: Stiže rješenje čestog nestajanja električne energije

  • Извор: АТВ
  • 13.01.2022. 19:05

Kada se spoje zastarjela i dotrajala niskonaponska mreža sa snijegom i lošim vremenskim uslovima, epilog je nestanak struje. Sa tim mještani Donjih Kola muku muče svakodnevno. Kažu,rješenje se konačno mora naći.

"Struje nismo imali uoči Božića, ni na Božić, pa to mi je gore bilo nego išta. Ja sam bio na ratištu 60 mjeseci, pa je bilo struje kad god dođem kući", rekao je Ljubomir Petković, mještanin Donjih Kola.

S dvoje male djece u kući bez struje je, priča Srđan Popović, posebno teško. Osim njegovog, još nekoliko domaćinstava živi s tim problemom. 

"Desi se nekad preko ljeta kad je mirno vrijeme i to onda i bude struje, a čim je zima to se često dešava. Znači, čim vjetar pirne smanji struju, u kući ništa ne vidiš. 21. vijek a u kući ništa ne vidiš, sastave se žice, struja se smanji, pa u kući više ništa ne vidiš", kaže Srđan Popović, Donja Kola.

Da se rješenje njihovim problema bliži, tvrde iz "Elektrokranije". Kažu, prva faza sanacije već je počela, kada se završi i drugi dio, problem nestanka struje biće prošlost za Donja Kola. 

"Imamo potvrdu terenske jedinice Banjaluka da će od 17. januara pristupiti i drugoj fazi, odnosno premještanju mreže na nove stubove ide montaža niskonaponske mreže nakon čega će mještani i tih pojedinih zaseoka u Donjim Kolima imati stabilnije i pouzdanije napajanje električnom energijom", kazao je Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine".

Donja Kola su od centra Banjaluke udaljena 10 KM. Mještani se nadaju da će proljeće, po prvi put, dočekati bez razmišljanja hoće li prvi jači vjetar izazvati prekid napajanja. 

Тагови: