Направљене измјене

Дорађена саобраћајна сигнализација због вожње у контра смјеру у Клашницама

  • Извор: АТВ
  • 17.11.2023. 20:20

Направљене су одређене измјене саобраћајне сигнализације на мјесту гдје су два возача, у кратком временском року, погинула због вожње у супротном смјеру. Ријеч је о дијелу пута Бањалука - Градишка у Клашницама.

Ако неко погријеши смјер, дочекаће га банкина прије укључења на брзу цессту Бањалука-Клашнице. Такође, са лијеве стране је уклоњен знак са руком који означава супротан смјер, а постављен је само на десној. 

Стручњаци су и раније упозоравали да и није толико проблем у сигнализацији колико у људској непажњи. Иако су направљене одређене измјене, јутрос је опет неко кренуо у супротном смјеру и оштетио банкину. 

„Свакако да та сигнализација на првом мјесту није била ни проблем и ако погледате посљедње податке МУП-а видљиво је да је фактор пут као утицајан фактор у погледу настанка саобраћајних незгода, мислим на све саобраћајне незгоде у Републици Српској, испод 2%. што се враћамо на стару тезу, из године у годину, да је опет човјек у 95% ситуација утицајни фактор приликом настанка саобраћјних незгода и то је дефинитивно нешто на чему требамо радити“, рекао је Никола Ћопић, инжењер за безбједност саобраћаја.

Из Путева шаљу саопштење. Објашњавају шта су урадили како би критична локација била јасније означена. 

„На раскрсници магистралног пута са локалним путем Клашнице-Дервиши извршено је уређивање постојеће саобраћајне сигнализације, те постављање нове заштитне одбојне ограде којим је сужен простор слободни профил пута у дужем обиму него што је то до сад било, чиме је јасно, доступним знацима и визуелно, назначено једносмјерно кретање“, саопштено је из Путева Републике Српске.

Стручњаци сматрају да је и ранија сигнализација била сасвим јасна, али да се поједини возачи често не придржавају правила. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм