Osobe iz Konjica

Dvoje pacijenata u SKB Mostar životno ugroženo

  • 25.03.2020. 11:48

U protekla 24 sata na području HNK zabilježena su dva nova slučaja Covid 19. Radi se o dvije osobe iz Konjica, potvrđeno je iz Kriznog štaba HNK. U izolacionom bloku Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar smješteno je pet pacijenata od kojih je dvoje na respiratoru i životno su ugroženi.

Kako javlja televizija "N1", to su prvozaraženi pacijent i sinoć primljena pacijentkinja iz ZHK.

Podsjetimo da su i u ZHK, odnosno Širokom Brijegu za sada potvrđene tri i osobe pozitivne na virus korona. Izdano je 796 rješenja za samoizolaciju, uz ostalo i za tri ljekara, tri medicinske sestre i jednog tehničara.

Osoba iz Konjica koja je juče preminula u SKB Mostar imala je oblik bolesti sličan SARS-u. Njeno stanje bilo je ranije okarakterisano kao srednje teško i nije bila na respiratoru.

Infektolog Jurica Arapović ranije je medijima kazao da će primarni kontakti iz Konjica danas izaći iz samoizolacije, a da bi za 14 do 20 dana stvari mogle biti jasnije.

Blaži bolesnici kako je pojašnjeno ne hospitalizuju se, te da se određuje 14-dnevna samoizolacija. Za srednje pacijente daju se antimalarici i sumamed.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм