Патковача код Бијељине

Егић посјетио бившег борца којем је кућа изгорјела: Новчана помоћ ће ускоро бити уплаћена

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2024. 15:42

Данијел Егић, министар рада и борачко инвалидске заштите у Влади Републике Српске, посјетио је данас Миленка Стојића (60) из Патковаче код Бијељине којем је кућа у потпуности изгорјела у пожару, а његов син Омиљен са тешким повредама завршио у болници.

Министарство је издвојило око 10.000 КМ за помоћ Миленку, који је бивши борац Војске Републике Српске, и његовој породици. Осим тога, Министарство ће помоћи са 2.000 КМ у лијечењу Омиљена (29). Младић је хоспитализован у УКЦ-у Републике Српске у Бањалуци.

Новчана средства ће, како је рекао Егић, бити ускоро исплаћена на рачун Стојића. Додао је да ово Министарство саосјећа са својим саборцем.

Миленко Стојић рекао је новинарима да је његов син мало боље.

„Знам ја да увијек има добрих људи и добрих душа, да притекну у помоћ, као што бих и ја притекао у помоћ. Спавам код кума, кућа иза моје. Рекли су да ће ми подићи нову кућу. Морамо даље“, рекао је Стојић.

Васко Тодић, организатор акције за скупљање помоћи Стојићима, каже да су се скупили људи у жељи да помогну породици која је остала без ионако трошне куће, те да и даље зову из цијелог свијета да се помогне.

Како јавља новинар АТВ-а, багер је срушио изгорјелу кућу, односно, оно што је од ње остало. Простор се чисти и припрема за изградњу нове куће. 

Миленка је дана посјетио и Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске. Он је рекао да се демобилисаном борцу Војске Републике Српске треба помоћи, да му се ријеши кров над главом.

„Неће бити проблем. Видим да се јавља све више и више људи добре воље који су спремни да помогну. Оно што нам је сад приоритет, јесте здравље и живот дјетета, надам се да ће то бити најбоље. Наша обавеза и дужност је да изађемо у сусрет и помогнемо нашим демобилисаним борцима, у ствари, зато и постојимо“, рекао је Остојић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм