Министарство

Ево када почиње исплата борачких додатака и инвалиднина

 • Извор: АТВ
 • 15.02.2024. 11:41

У Републици Српској почиње јануарска исплата накнаде за кориснике права на мјесечни борачки додатак и инвалиднине у Републици Српској, саопштено је из Министарства финансија Српске.

Како су навели, за ове намјене је у Буџету обезбијеђено 35,5 милиона КМ или 6,5 милиона КМ више у односу на исплате за претходни мјесец.

Такође, исплаћена су и средства корисницима за туђу његу и помоћ којима су обухваћена социјална давања за јануар. 

"Ријеч је о средствима која се дозначавају општинама и градовима на основу Закона о социјалној заштити Републике Српске. За ове сврхе у Буџету је обезбијеђено 5,1 милион КМ“, наведено је у саопштењу Министарства.  

На основу Закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце, обезбијеђена су и средства у укупном износу пет милиона КМ за исплате јануарске накнаде за кориснике из вишечланих породица. 

Исплата ће бити извршена сутра, 16.2.2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.