Ne može da se blokira

Evo zašto se scena iz filma "Lepa sela, lepo gore" i dalje vrti na društvenim mrežama

  • Извор: Курир
  • 13.03.2022. 11:36

Odluku da zabrane pristup Fejsbuku, Tviteru i Jutjubu na teritoriji Rusije Rusijskaja gazeta je ilustrovala fotografijom sa Tvitera na kojoj se vidi kako ruski vojnik slavi nakon što je spalio ukrajinsko selo. U to ime, pivo pije Dragan Bjelogrlić.

Scena iz filma „Lepa sela lepo gore“, snimljenog 1996. i dalje se deli na Tviteru kao dokaz za današnje beščašće ruskih vojnika u Ukrajini.

Interesantno je da ova i slične poruke ne mogu da se blokiraju. Pozivi službi podrške i korišćenje standardnih procedura ne funkcionišu, pa Rusi zaključuju da je dato zeleno svjetlo za izmišljotine protiv ruskih vlasti i države.

Ratom zahvaćena Jugoslavija pretvorena u Ukrajinu postala je pravi hit, na mrežama, a impresivni su i budžeti informacionog rata. Prema procjenama ruske šefice Lige bezbjednog interneta Ekaterine Mizuline, organizatori troše od 500.000 do 1,5 miliona dolara dnevno samo za kupovinu reklama sa lažnjacima i dezinformacijama, a tri do pet miliona dolara za publiku koja govori engleski.

Utvrđeno je da su „vijesti“ u vezi s ruskim priznanjem Luganska i Donjecka dostigle cijenu od 40 miliona dolara, pa se pretpostavlja i da neko na Bjelogrliću zarađuje ogromne pare

Тагови: