Саопштено

Фонд за дјечију заштиту: Новчана подршка за дјецу и породице поводом "Дјечије недјеље"

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2023. 12:42

У складу са Програмом које је донијело Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске обиљежава се "Дјечија недјеља" у Републици Српској у 2023. години, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту.

Циљ је подстицање и организовање разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите

Манифестација "Дјечија недјеља" одржаће се у периоду од 02 до 08. октобра 2023. године, под заједничким слоганом: "Другарство чувајмо, љубав његујмо".

Током трајања "Дјечије недјеље" Фонд за дјечију заштиту Републике Српске је узео активно учешће и дао свој допринос унапређењу друштвене бриге о дјеци и породицама са дјецом у Српској.

Фонд за дјечију заштиту обезбиједио је новчану подршку за породице кориснике права на додатак на дјецу чији је развој осујећен неповољним породичним, социјалним и здравственим приликама, и то за дјецу под старатељством; породице са троје и више дјеце са сметњама у развоју и новорођене тројке у периоду од "Дјечије недјеље 2022. године" до "Дјечије недјеље 2023.године".

За поменуте категорије новчана подршка ће се извршити 03. октобра 2023.године.

Такође, обезбијеђене су награде за дјецу из ЈУ Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" и Удружење грађана "Дајте нам шансу – Звјездице", чији су ликовни радови проглашени најбољим (прва три мјеста) у припремним активностима обиљежавања Дјечије недјеље, односно израде идејног рјешења плаката поводом одржавања Дјечије недјеље.

Исто тако, подржаће се установе и организације које су у претходном периоду реализовале активности у циљу унапређења положаја дјеце вулнерабилних категорија.

У сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Српске припремљен је промотивни плакат поводом обиљежавања "Дјечије недјеље" који је достављен јавним установама и невладиним организацијама, у чијем су фокусу дјеца са подручја Српске.

Циљ обиљежавања поменутих активности, на нивоу републичких установа, су промоција, едукација, очување и унапређење здравља дјеце, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштита дјеце без родитељског старања, те заштита дјеце од свих облика насиља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)