ATV

Godinu dana čekamo na odgovor zašto smo sankcionisani

  • Извор: АТВ
  • 06.01.2023. 19:31

Godinu dana od "pristupanja" crnoj listi zemlje koja se diči slobodom govora i medija, nastavili smo profesionalno da radimo svoj posao. Po mišljenju mnogih medijskih radnika, američke sankcije su nam dale vjetar u leđa da budemo još bolji.

"U proteklih 365 dana došli smo do toga da je ATV jedina ozbiljna televizija sa nacionalnom pokrivenošću u Republici Srpskoj koja je domaća, odnosno finansira se iz domaćih izvora i to je jedna revolucija koju nažalost nismo izazvali mi nego drugi svojom agresijom", rekao je Danijel Simić, predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske.

Godinu dana čekamo odgovor zašto smo sankcionisani. Ipak, to nas ne spriječava da budemo još bolji u svom poslu. 

"Mi smo bili još bolji, uticajniji, uspješniji, iza sebe u ovoj godini ostavili i izbore, imali jako puno posla, dosta više u izbornim godinama", rekla je Milijana Kos, urednik informativnog programa Alternativne televizije. 

"Ali, da smo osjetili neke probleme kada je u pitanju funkcionisanje informativne redakcije - ne. Ja samo i dalje očekujem da neko objasni zašto smo dobili te sankcije", dodaje Kos.

Koji je značaj, uloga i potreba za uvođenjem sankcija bilo kojem mediju u Evropi? Pitaju se mnogi koji su u godini iza nas prošli kroz našu televiziju. Najviše osuđuju što su američke sankcije uvedene bez konkretnog objašnjenja. 

"Ja bih bio ponosan da ste vi toliko jaki  da ugrožavate stabilnost čitavof Sistema u BIH, vi kao takva televizija I da ste toliko značajni za administraciju jedne velesile kao što je Amerika. Međutim, ako stvari razgrnemo pa pogledamo, te sankcije su uveli naši prijatelji, kolege, komšije, koji su danas ovdje kod nas, oko nas. Što bi ono rekli, opanjakavanjem", rekao je Nenad Novaković iz BLC-a.

Iz godine pod sankcijama, izvukli smo i pokazali najbolje. Mnogo bolje nego što su oni koji su nas sankcionisali mogli da zamisle.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!