Odluka opštinske vlasti

Grude zavijene u crno: Dan žalosti nakon ubistava Velimira Bušića i Mate Grizelja

  • Извор: Аваз
  • 06.08.2022. 12:00

U Opštini Grude danas je Dan žalosti povodom okrutnog ubistva Velimira Bušića i Mate Grizelja.

Načelnik Gruda Ljubo Grizelj proglasio je 6. avgust 2022. godine Danom žalosti na području te opštine.

Kako su navodi u odluci, Dan žalosti obilježiće se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Opštine Grude te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Opština.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Uz to, elektronski i drugi mediji s područja Opštine Grude dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

U pucnjavi koja se dogodila u četvrtak u dva sata poslije ponoći u mjestu Gorica u opštini Grude, ubijene su dvije i ranjene još dvije osobe, prenosi Avaz.

Kantonalnom sudu Široki Brijeg juče je podnesen prijedlog za određivanje pritvora Jozi Jasaku (50), koji je hicima iz kalašnjikova usmrtio Bušića i Grizelja.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм