Srebrenica

Grujičić: Stambeni kontejneri za 33 domaćinstva

  • Извор: СРНА
  • 09.10.2021. 13:17

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je Srni da se privodi kraju isporuka stambenih kontejnera poljoprivrednim domaćinstvima, čije kuće nisu obnovljene, a obrađuju svoja seoska imanja.

"Ove godine izdvojili smo 264.000 KM za dodjelu kontejnera za 33 domaćinstva da bismo im olakšali da obrađuju zemlju i stvore uslove za povratak na svoje seoske posjede", objašnjava Grujičić.

On ističe da je potrebno da se isporuče još dva kontejnera i da se ovogodišnji plan dodjele realizuje.

Govoreći o ostalim aktuelnim projektima u ovoj opštini, Grujičić navodi da su kupljene lokacije za kopanje bunareva i izgradnju rezervoara za vodu, te da je u toku proces eksproprijacije zemljišta za izgradnju sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina na području Skelana i ostalim srebreničkim selima pored Drine.

Grujičić ističe da je urađeno idejno rješenje za poboljšanje vodosnabdijevanja Srebrenice, koja je ljetos imala redukcije zbog suše, te da će ovo pitanje biti uskoro na dnevnom redu tematske sjednice Skupštine opštine kako bi se donijela odluka o pokretanju aktivnosti i izabralo tehničko rješenje za poboljšanje vodosnabdijevanja stanovništva ove lokalne zajednice.

Srebrenički načelnik naglašava da je u toku izrada projektne dokumentacije za sportsku dvoranu, čija će se izgradnja finansirati donacijom iz Turske.

Grujičić navodi i da su u toku aktivnosti oko izgradnje čvorne trafostanice na području Skelana.

"Moramo iznaći adekvatno rješenje za uredno elektrosnabdijevanje tog područja koje se jednim dijelom snabdijeva električnom energijom iz Bajine Bašte u Srbiji. Riječ je o predratnoj dotrajaloj mreži na kojoj su česti kvarovi, što dovodi do prekida u napajanju potrošača strujom i uskoro treba da riješimo taj problem", poručio je Grujičić.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник