Stanje na putevima

Gužve na granicama: Duge kolone vozila na izlazu iz BiH

  • Извор: АТВ
  • 02.05.2023. 15:24

Duge kolone vozila sačekaće putnike na graničnim prelazima na izlazu iz BiH, nakon prvomajskih praznika, i za mnoge, produženog vikenda.

Pojačan je saobraćaj putničkih vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradiška, Gradina, Izačić, Svilaj, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Hadžin Potok i Orašje, saopšteno je iz BIHAMK-a. 

Na ulazu u BiH kolone vozila su na graničnim prelazima Osoje, Gorica, Kamensko i Doljani. I na ostalim graničnim prelazima saobraćaj putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Ne odlažite kišobrane: Sutra oblačno sa kišom

Ne odlažite kišobrane: Sutra oblačno sa kišom

Najveće gužve i danas su na dionici Mostar-Jablanica, zbog radova u Donjoj Jablanici. Duga kolona vozila do kraja dana očekuju se i na dionicama od Jablanice prema Sarajevu.

“Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja”, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putnom pravcu Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Slavimo Blaženu Matronu Moskovsku! Izgovorite ove molitve za izlječenje i kraj siromaštva

Slavimo Blaženu Matronu Moskovsku! Izgovorite ove molitve za izlječenje i kraj siromaštva

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog obilježavanja 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: