Farmaceutski lider u BiH

Hemofarm obilježio 20 godina rada banjalučke fabrike lijekova

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2023. 12:48

Kompanija Hemofarm, farmaceutski lider u BiH i regionu, obilježio je u Banjaluci 20 godina od osnivanja fabrike čvrstih formi lijekova.

Moderni pogoni banjalučkog Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima uz visokostručne kadrove. Iza Hemofarma je rekordna godina u proizvodnji čvrstih formi, te je u 2022. godini iz ovih pogona izašlo 1.707 milijardi proizvedenih tableta. 

“Hemofarm obara sopstvene rekorde i upravo još jedna rekordna godina je iza nas. Dio smo jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, a upravo investicije, kao i proširenje portfolija savremenim terapijama, pokazuju njenu opredjeljenost za ulaganje na ove prostore. Samo u posljednjih pet godina u pogone banjalučke farbrike uloženo je preko 20 miliona evra i taj broj pokazuje jasno opredjeljenje Grupe za ulaganje u Hemofarm”, rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH istakao je da Hemofarm decenijama ulaže, kako u razvoj svojih zaposlenih kroz konstantne edukacije i stručna usavršavanja, tako i u razvoj proizvodnje i portfolija. 

“Naš portfolio u BiH broji više od 370 proizvoda različitih formi i doza. Svake godine ga unapređujemo savremenim generacijama proizvoda na zadovoljstvo naših korisnika koji imaju sve veći izbor kvalitetnih i dostupnih lijekova. Od korisnika polazimo i kada je riječ o našoj proizvodnji. Povećavamo njen obim i održavamo najviši nivo kvaliteta proizvoda potvrđen našom usklađenošću sa zahtijevnom evropskom i svjetskom regulativom, te najboljom praksom u našoj industriji. Upravo iz ovih razloga će se i poznati brendovi Grippostad i Coldrex pakovati u banjalučkim pogonima. Kroz sve segmente našeg rada posvećeni smo tome da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner”, kaže Urošević.

Fabrika lijekova u Banjaluci otvorena je 2003. godine, a u avgustu 2006. Hemofarm postaje dio njemačke Štada grupe, jedne od najvećih svjetskih generičkih kompanija. Proizvodnja značajnog broja proizvoda Štada grupe namijenjenih plasmanu u zemlje EU potvrda je savremenog koncepta, vrhunske tehnološke opremljenosti i kadrovske kompetentnosti.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм