Spasili ženu utapanja

Heroji postoje, ovo su njihova imena: Nikola, FIlip, Obrad

  • 23.07.2020. 18:51

Trebinje danima bruji o tri hrabra momka. Nikolu, Filipa i Obrada u gradu uveliko zovu herojima. Oni su prije neki dan spasili stariju sugrađanku koja je skokom sa gradskog mosta pokušala izvršiti saamoubistvo. Nikola i Filip su bili na motoru, kada su vidjeli šta se dešava odmah su skočili u Trebišnjici.

"Ja sam skočio s mosta žena je tu plutala u rijeci. Već nekih 10 do 15 sekundi je bila u vodi, sekunde su odlučivale da li je živa. Prvo što sam uradio izvukao sam joj glavu van rijeke", kaže Nikola Bokun.

Filip je sa obale doplivao i pružio pomoć, isto je uradio i turista iz Novog Sada kome ovi Trebinjci ne znaju ime ali mu šalju poruke zahvalnosti. Barkom je odmah stigao  i Obrad, zajedno su izvukli sugrađanku i predali je hitnoj pomoći. 

"Mi smo bili najbliži i Trebinje je puno dobrih ljudi i dobrih plivača i mislim da bi bilo ko skočio i spaasio život ovoj ženi", kaže Filip Radmilović.

"Poseban je osjećaj iskreno, ja sam tek juče postao svjestan šta smo uradili jer u tom trenutku od adrenalina od stresa ne razmišljate šta se sve moglo desiti jer sa utopljenikom znate kako je", kaže Obrad Stanić. 

Trebinjskim herojima zahvalio se i gradonačelnik. Mirko Ćurić kaže da će ovi momci imati njegovu podršku u daljim planovima.

"Rizikovali su svoj život, bez razmišljanja da bi spasili neči drugi tako da je ovo poruka svima nama. Ovo nije prvi put da se dešava u trebinju, nažalost", kaže gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić.

Hrabrim Trebinjcima telefoni ne prestaju da zvone, zahtjevi na društvenim mrežama pljušte sa svih strana a stižu i ponude za posao. Najviše je onih koji bi Nikolu, Filipa i Obrada zaposlili kao spasioce na bazenu.

Тагови:
  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм