Vrijeme

Hoće li konačno stići ljeto: Pogledajte prognozu do četvrtka

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2023. 09:50

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Sokolac 13, Ivan Sedlo 14, Bugojno i Široki Brijeg 15, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 16, Drvar, Livno i Zvornik 18, Sanski Most 19, Banjaluka, Bihać, Doboj, Gradačac, Prijedor i Tuzla 20, Stolac 21, Mostar, Neum i Trebinje 22 stepena. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

Objavljena je prognoza do četvrtka, a sudeći po njoj na pravo ljeto ćemo još pričekati.

Za utorak se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom mala do umjerena oblačnost. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Bez padavina na jugu.


Temperatura u Iranu dostigla 50 stepeni

Temperatura u Iranu dostigla 50 stepeni

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

U srijedu bi, prema meteorolozima, trebalo biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini sunčano prije podne.

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena. 

U Bosni se u četvrtak očekuje umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.