Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански

Хризостом: Не будимо "навијачи" у сукобима, већ миротворци молитвама

  • Извор: СРНА
  • 07.01.2024. 10:57

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом поручио је да људи не би требало да буду "навијачи" у сукобима, већ миротворци молитвама и апелима да ратови и непријатељства стану, а мир Божији и добра воља међу људима и народима читавог свијета завлада.

Митрополит Хризостом је у посланици упућеној поводом Божића указао да је Исус Христос историјска личност, рођена у времену и простору, са људима поживио и научио их науци Господњој.

"Научи нас, не науци мудрих људи овога свијета, већ науци која је уистину храна и пиће вјечног живота. Није, како неки зборе `мит`, односно неко или нешто непровјерено и недоказиво. Кренимо, нађимо и упознајмо га, те му се поклонимо и славимо анђеоском пјесмом `Слава на висинама Богу, мир на земљи, међу људима добра воља`", рекао је владика Хризостом.

Он је истакао да ово није само пјесма, него и благослов Божији и највиша молитва коју су анђели објавили.

Владика Хризостом је подсјетио да би у ове празничне дане, као и претходних година, требало сви да се сјете њима најближих, најрођенијих, али и оних који су можда далеко, али су српска браћа и сестре.

"Прије свих, сјетимо се и поздравимо са Христос се роди сву нашу браћу и сестре на Косову и Метохији. Помолимо се Богомладенцу за све њих, али и за њихове непријатеље, да их Бог уразуми да схвате да је зло чињење - злу надање", истакао је митрополит Хризостом.

Он је указао да српски народ на Косову и Метохији не само да је дискриминисан, што је блага ријеч, већ је избрисан из права постојања на својој вјековној српској земљи.

"Молимо Бога за све њих да им Бог дарује трпљења и љубави", поручио је митрополит дабробосански.

Он је додао да једнако боле и трагедије због дешавања у Украјини и на Блиском истоку.

"Помолимо се Богомладенцу да подари мир Украјини и добру вољу међу једновјерном браћом нашом. Осуђујемо све злочине и освете и помолимо се за све који страдају на Блиском истоку. Са тим молитвама и вапајима желимо срећан и благословен Божић и Нову 2024. годуну. Мир Божији – Христос се роди", поручио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)