Saša Lampaš

Hulk iz Subotice je najjači čovjek na Balkanu: Vuče kamion, veličina odjeće problem

  • Извор: Агенције
  • 05.04.2023. 16:59

Da li možete da zamislite da podignete automobil kao od šale? To nije nikakav problem za "Hulka iz Subotice". Saša Lampaš ima 29 godina i 2017. godine proglašen je najjačim čovjekom na Balkanu.

Sve je predodređeno velikoj ljubavi - bodibildingu. Kažu da je Saša sve samo ne običan čovjek, ali da bi tako i bilo, uložio je mnogo napora.

"Vučem kamion, radim mrtvo dizanje, dižemo one velike kugle", rekao je Saša koji se odmalena bavio raznim sportovima, dok se nije pronašao u power liftingu i bodiboldingu.

Nekada ima i do tri treninga dnevno.

"Običan čovjek, bez lažne skromnosti, ne može biti kao ja, jer stvarno mora od malih nogu da se bavi sportom", rekao je Saša u emisiji "Exploziv" na Prvoj.

Pored toga što je u reprezentaciji Srbije u bodibildingu, on je i personalni trener u teretani.

Na pitanje novinara da svog trenera opišu u tri riječi, njegovi klijenti se šale kako je trener "preveliki da bi opis stao baš u tri riječi".

O ishrani strogo vodi računa, pa tako ne pojede ni gram čokolade.

Jaja, šejkovi uz goveđi želatin za doručak su obavezni. Masti skoro da ne jede, ali meso jede uz svaki obrok. Dnevno unese od 3.500 do 6.500 kalorija.

"Dešavalo mi se u posljednjim nedjeljama prije takmičenja da pojedem 2,8 kilograma mesa u toku jednog dana. Ne kažem da je to zdravo i ne preporučujem. Za ovaj sport moraš da imaš ljubav", rekao je Saša Lampaš.

Skoro da nema takmičenja sa koga nije poneo medalju ili pehar.

"Najveći uspjeh je sada kada sam se prije tri nedjelje vratio sa takmičenja u Santa Susani u Španiji, bio sam treći na Evropskom. Morao sam da budem prvi, ali apsolutno sam prebolio to", rekao je Saša zbog koje se veličina odjeće posebno šije za njega.

Pored svih uspjeha, posebno izdvaja to što se ostvario kao roditelj.

Saša je ponosni tata jedne kćerkice, a iako ne živi sa njom, trudi se da joj posveti svu moguću pažnju. Saša je istakao da je u životu zahvalan na svemu, a najviše na najobičnijim stvarima.

"Svakog dana kada ustanem, telefon po strani i čitam Bibliju. Deset minuta prije spavanja i deset minuta poslije. Zahvalan sam na svemu, što imam noge, što hodam, što sam zdrav... Sve se u životu zaslužuje, pa čak i poklon", rekao je šampion u bodibildingu.

Тагови: