"С љубављу храбрим срцима"

Хуманитарни број позван 122.551 пут

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2024. 18:41

У оквиру 14. хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, хуманитарни број 1411 позван је 122.151 пута, чиме је донирана по једна КМ за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија, речено је Срни у Кабинету предсједника Српске.

Ово су подаци "М:тела" закључно са 31. децембром у вечерњим часовима.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да је хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" одраз љубави и солидарности Републике Српске према свима којима је помоћ потребна.

„Наша обавеза је да реагујемо и помогнемо сваком човјеку, те да то учинимо без оклијевања. Радили смо сваку нову годину отвореног срца, увијек с новом темом, али сабрани око истог циља“, рекао је Додик.

Дјечаку из новогодишње приче АТВ-а стигао ауто

Дјечаку из новогодишње приче АТВ-а стигао ауто

Он је захвалио свима који су били дио ове велике акције, грађанима који су позвали хуманитарни број 1411, Влади Републике Српске, привредним друштвима, предузећима, установама, људима из свих сфера живота, појединцима који су донирали средства и тако дали допринос овом окупљању, које траје већ 14 година заредом.

„Посебну захвалност на донацији упућујем предсједнику Србије Александру Вучићу и премијеру Ани Брнабић који су нам још једном недвосмислено показали да ће Србија увијек бити уз Републику Српску, донирајући милион евра за овогодишњу хуману мисију“, нагласио је Додик.

Возачи опрез: Од данас нови радар у Бањалуци

Возачи опрез: Од данас нови радар у Бањалуци

Он је навео да му је изузетна част да као предсједник Републике буде покровитељ активности која ће довести до тога да буду спасавани животи, јер сваки живот је драгоцјен и непроцјењив!

"'С љубављу храбрим срцима'" је обиљежје Републике Српске и хуманог приступа народа, који је увијек спреман да помогне“, нагласио је Додик.

У Бањалуци је 28. децембра одржано 14. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске, са циљем прикупљања средстава за оснивање регистра добровољних давалаца матичних ћелија Републике Српске и лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)