Juraj Tomaga

Imaju 72 sata da napuste Slovačku: Protjerano troje zaposlenih u ruskoj ambasadi

  • Извор: СРНА
  • 17.03.2022. 08:45

Vlasti Slovačke protjerale su troje ljudi zaposlenih u Ambasadi Rusije, saopštio je portparol slovačkog Ministarstva spoljnih poslova Juraj Tomaga.

Saopštenje portparola prenijela je slovačka novinska agencija TASR, a u izvještaju se navodi da je razlog protjerivanja ruskih diplomata to što njihove aktivnosti nisu “kompatibilne” sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Tomaga je naglasio da ruske diplomate imaju rok od 72 časa da napuste Slovačku, te da je odluka donesena na osnovu podataka slovačkih tajnih službi.

– Ministarstvo inostranih poslova Slovačke oštro poziva Ambasadu Rusije da njeni zaposleni rade u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i da zaustavi bilo kakve aktivnosti koje su suprotne tome – naveo je Tomaga.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova kritikovalo je odluku Slovačke kao “neosnovanu” i upozorilo na prikladan odgovor Moskve, prenosi TASS.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм