Ministarstvo saobraćaja i veza

Imenovana Radna grupa za analizu stanja i rješavanje problema u drumskom saobraćaju

  • Извор: СРНА
  • 06.07.2022. 16:08

Radna grupa za analizu stanja i rješavanje problema u drumskom prevozu imenovana je danas u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Radnu grupu čine predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Privredne komore i Udruženja prevoznika Srpske, rekla je portparol Ministarstva saobraćaja i veza Nataša Miletić.

- Zadatak radne grupe je da analizira postojeće stanje u oblasti drumskog prevoza i da predloži mjere za rješavanje problema - rekla je Miletićeva.

Ona je dodala da su u Ministarstvu saobraćaja i veza danas i juče održani sastanci na kojima su prevoznici istakli svoje probleme u vezi sa visinom cijene goriva, zabranom izvoza drvnih sortimenata, prekomjernog zadržavanja na graničnim prelazima, te povratom PDV-a iz inostranstva.

- Predloženo je da se analizira stanje u drumskom prevozu u EU i zemljama u okruženju, te da se prikupe sve relevantne informacije i sagledaju preduzete mjere i rješenja, nakon čega će se definisati najbolji model za unapređenje trenutnog stanja u ovoj oblasti - rekla je Miletićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i predsjednik Udruženja prevoznika Republike Srpske za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić dogovorili su juče u Banjaluci da bude formirana radna grupa koja će sagledati situaciju i pokušati da riješi probleme prevoznika u Srpskoj, nakon čega su prekinuli protest.

Prevoznici u cijeloj BiH, koji su nezadovoljni visokim cijenama nafte i naftnih derivate, započeli su u ponedjeljak, 4. jula, protest, te naglasili da neće pomijerati kamione sve dok njihov problem ne bude riješen.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм