Sutra nestabilno

Izdato narandžasto upozorenje na jaku kišu i vjetar

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2023. 14:38

Za pojedina područja BiH za sutra je izdato narandžasto upozorenje na intenzivnije padavine, ponegdje praćene grmljavinom, povremeno jak do olujan vjetar.

Upozorenje se odnosi na sjever, sjeveroistok i krajnji jugozapad Hercegovine, te dijelove zapadne, jugozapadne Bosne i veći dio Krajine, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se da će sutra u navedenim područjima pasti između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno oko 90, te udari vjetra od 40 do 60 kilometara na čas, lokalno do 80.

SUTRA NESTABILNO UZ ČESTU KIŠU SA GRMLJAVINOM

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a u pojedinim područjima očekuju se obilnije padavine.

Prijepodne će biti pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme uz kišu na zapadu i ponegdje na jugu, a u ostalim predjelima promjenljivo oblačno, povremeno uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dječak ubica nije nikakav genijalac: Psihološki profil otkriva jezive detalje

Dječak ubica nije nikakav genijalac: Psihološki profil otkriva jezive detalje

Tokom dana biće nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji će se premiještati od jugozapada ka ostalim predjelima.

Obilnije padavine očekuju se na sjeveru, sjeverozapadu Hercegovine i u Krajini, što lokalno može usloviti i pojavu bujičnih poplava, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, istočni i jugoistočni, a poslije podne u Hercegovini i zapadnim područjima jaki udari jugoistočnog vjetra.

Voz se zabio u kamion na pružnom prelazu

Voz se zabio u kamion na pružnom prelazu

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, na sjeveroistoku do 23 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica dva, Čemerno devet, Han Pijesak 10, Gacko, Kalinovik 11, Sokolac 13, Široki Brijeg 14, Foča, Bihać, Mostar 15, Bileća, Mrkonjić Grad, Rudo, Livno, Sarajevo, Sanski Most 16, Banjaluka, Višegrad, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Srebrenica 17, Trebinje 18, Šipovo, Neum, Tuzla 19, Bijeljina, Gradačac, Zenica 20, Doboj 21 stepen Celzijusov.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина