Агенција за водно подручје ријеке Саве

Издато упозорење: Могуће поплаве у овим дијеловима БиХ

  • Извор: Агенције
  • 21.09.2023. 17:28

Из Агенције за водно подручје ријеке Саве упозорили су на могућност бујичних поплава на сливовима ријека Уне, Сане, Глине, Коране, Босне, Усоре и Тиње.

Како су саопштили из Агенције, прогноза ванредног хидролошког стања односи се на подручја у Унско-санском кантону, Кантону Сарајево, Тузланском и Зеничко-добојском кантону за период од 23. до 25. септембра.

С обзиром на то да су водостаји тренутно, како су указали, у већим водотоцима ниски, да је вегетација још присутна те да је тло незасићено, очекује се њихов умјерен раст.

Оно што се прогнозира при оваквим условима јесу, како су образложили, бујице, односно активирање бујичних водотока на наведеним сливовима.


Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

У Агенцији су позвали надлежне институције да прате ситуацију на терену, да поступају с овлаштењима те да се примијене мјере заштите људи и материјалних добара.

Напоменули су да службе цивилне заштите требају упозорити становништво, које живи на подручјима уз ријеке које немају заштитне водне објекте, да је опасно прилазити обалама те да их правовремено обавијесте о мјерама самозаштите.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм