Агенција за водно подручје ријеке Саве

Издато упозорење: Могуће поплаве у овим дијеловима БиХ

 • Извор: Агенције
 • 21.09.2023. 17:28

Из Агенције за водно подручје ријеке Саве упозорили су на могућност бујичних поплава на сливовима ријека Уне, Сане, Глине, Коране, Босне, Усоре и Тиње.

Како су саопштили из Агенције, прогноза ванредног хидролошког стања односи се на подручја у Унско-санском кантону, Кантону Сарајево, Тузланском и Зеничко-добојском кантону за период од 23. до 25. септембра.

С обзиром на то да су водостаји тренутно, како су указали, у већим водотоцима ниски, да је вегетација још присутна те да је тло незасићено, очекује се њихов умјерен раст.

Оно што се прогнозира при оваквим условима јесу, како су образложили, бујице, односно активирање бујичних водотока на наведеним сливовима.


Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

У Агенцији су позвали надлежне институције да прате ситуацију на терену, да поступају с овлаштењима те да се примијене мјере заштите људи и материјалних добара.

Напоменули су да службе цивилне заштите требају упозорити становништво, које живи на подручјима уз ријеке које немају заштитне водне објекте, да је опасно прилазити обалама те да их правовремено обавијесте о мјерама самозаштите.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.