ATV

Агенција за водно подручје ријеке Саве

Издато упозорење: Могуће поплаве у овим дијеловима БиХ

 • Извор: Агенције
 • 21.09.2023. 17:28

Из Агенције за водно подручје ријеке Саве упозорили су на могућност бујичних поплава на сливовима ријека Уне, Сане, Глине, Коране, Босне, Усоре и Тиње.

Како су саопштили из Агенције, прогноза ванредног хидролошког стања односи се на подручја у Унско-санском кантону, Кантону Сарајево, Тузланском и Зеничко-добојском кантону за период од 23. до 25. септембра.

С обзиром на то да су водостаји тренутно, како су указали, у већим водотоцима ниски, да је вегетација још присутна те да је тло незасићено, очекује се њихов умјерен раст.

Оно што се прогнозира при оваквим условима јесу, како су образложили, бујице, односно активирање бујичних водотока на наведеним сливовима.


Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

У Агенцији су позвали надлежне институције да прате ситуацију на терену, да поступају с овлаштењима те да се примијене мјере заштите људи и материјалних добара.

Напоменули су да службе цивилне заштите требају упозорити становништво, које живи на подручјима уз ријеке које немају заштитне водне објекте, да је опасно прилазити обалама те да их правовремено обавијесте о мјерама самозаштите.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:40 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?