Upravni odbor Kompenzacionog fonda

Izvođačima radova u šumarstvu više od četiri miliona KM

  • Извор: РТРС
  • 07.07.2022. 17:20

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske danas je u Banjaluci odobrio isplatu od 4.122.000 KM za potrebe sufinansiranja uvećanih troškova izvođenja radova privrednim subjektima koji pružaju usluge izvođenja radova u šumarstvu.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog izvođača radova u šumarstvu donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u vezi sa dostavljenim mjesečnim izvještajima o izvršenim radovima Јavnog preduzeća "Šume Republike Srpske", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Odluka je donesena nakon što se Upravni odbor Kompenzacionog fonda upoznao sa Informacijom o potrebi sufinansiranja proizvodnje u Јavnom preduzeću šumarstva "Šume Republike Srpske" u periodu od 1. jula do 31. decembra.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda je u vezi s tim zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku finasiranja proizvodnje u šumarstvu, a radi ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom virusa korona i globalnih poremećaja na tržištu uzrokovanih pojavom inflacije u ovoj godini.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda prihvatio je Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstava za nabavku dijela medicinske opreme za elektrofiziologiju srca u Bolnica "Sveti Vračevi", te je za ove potrebe odobrio isplatu ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi od 350.000 KM /uračunat PDV/.

Kompenzacioni fond danas je prihvatio i Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstava Medicinskom fakultetu Foča za nabavku "CBCT 3D" aparata za radiografisanje u Specijalističkom centru za stomatologiju, te za ove potrebe odobrio isplatu ovoj visokoškolskoj ustanovi od 114.000 KM /uračunat PDV/.

Na današnjoj sjednici Upravni odbor Kompenzacionog fonda usvojio je Zahtjev za obezbjeđenje sredstava za isplatu plata radnicima Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka, te je za ovu svrhu odobrio isplatu 50.000 KM.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм