Promotivna kampanja u Zagrebu

Jahorina u novoj sezoni u stilu osamdesetih

  • 05.12.2018. 19:26

Jahorina je ponovo zasijala olimpijskim sjajem. Sportski duh iz 80-tih vraća se na planinu, pa je tako sve više zainteresovanih gostiju iz bivše Jugoslavije.

Hrvati su već godinama poznati kao vjerni turisti i strastveni ljubitelji jahorinskih staza. Zato je uprava Olimpijskog centra odlučila da u Zagrebu predstavi nove cijene na početku sezone. 

"Pripremili smo cijenu ski pasa za ski opening, za četiri dana će biti 40 maraka. To vam je 20 evra, za četiri dana skijanja. Mislimo da je to odličan paket u odnosu cijena i kvaliteta", istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC "Jahorina".

Uzbudljivih osamdesetih, gosti će se još bolje prisjetiti uz taktove "Crvene jabuke". Frontmen grupe Dražen Žerić – Žera kaže da 15. decembra obećava dobar provod na planini, na kojoj je načinio prve skijaške korake i kojoj se uvijek, kaže, rado vraća. 

"Sad sam bio sa djecom, bilo je prekrasno. Djeca su naučila da skijaju za dva dana, odlična je ski škola svaka na Jahorini, to je isto u Dalmaciji vaterpolo u Dubrovniku Jug, tako da je ski škola na Jahorini poznata po svojoj tradiciji", istakao je Dražen Žerić, pjevač grupe "Crvena jabuka". 

OC "Jahorina", zajedno sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo, povezala se sa turističkim agencijama iz Hrvatske. Agencije već imaju spremne aranžmane i organizovan prevoz.

"Paket sa trodnevnim polupansionom, sa koncertom "Crvene jabuke" i sa ski pasom je vrlo dobra cijena, vanpansionska potrošnja je vrlo povoljnija nego na Kromplacu", istakla je Tamara Černeka, direktor turističke agencije "Arriva".

"Rezultat koji smo imali da smo u protekloj sezoni koja je jako uspješna imali gostiju ispred 54 zemlje svijeta, ali ono što mi je zadovoljstvo da kažem da su nam po broju dolazaka i noćenja, evidentiranih, gosti iz Hrvatske na drugom mjestu", istakao je Igor Tošić, direktor TO Istočno Sarajevo.

Na prvom su turisti iz Srbije, a odmah poslije gosti iz Hrvatske. Jahorinu posjećuju i turisti iz Crne Gore, Slovenije, Makedonije. Ove godine, zbog blizine aerodroma najavljene su ture iz Kine, Turske i Mađarske.