Vrbas

Janko krenuo po šećer i završio u porodilištu: Vozio sam 140 km/h

  • Извор: Телеграф
  • 24.06.2023. 21:21

Htio je da popije kafu sa djevojkom, ali im je nestalo šećera. Krenuo je do prodavnice, a završio u porodilištu. Ovo je nevjerovatna priča taksiste Janka Mudrija (42) iz Ruskog Krstura kod Kule, koji nije ni slutio da će tog decembarskog dana od njega zavisiti dva života.

Sa najmlađom mušterijom koja je imala svega dva dana Janko je ovjekovječio ovo nestvarno iskustvo.

Priča koju je taksista Janko, koji se ovim poslom bavi više od decenije, odlučio da podijeli sa "Telegrafom", dogodila se decembarskog dana prije osam godina kada je stavljen na iskušenje iz kojeg je izašao kao heroj.

Sve počinje od jedne obične večeri kada mu je, kako kaže, u kući nestalo šećera.

"Bilo je negdje oko 22.00 časa uveče kada smo moja tadašnja djevojka i ja hteli da popijemo kafu, međutim ona pije slatku, a nama je tada baš nestalo šećera u kući. Ja sam krenuo automobilom do radnje, požurio sam da kupim dok ne zatvore. U međuvremenu javlja mi drugar da ima neka hitna vožnja i pita me da li hoću da je preuzmem. Ja kažem 'ako je hitna, krećem'. On mi je poslao adresu, ja stižem i vidim trudnicu koja jedva stoji na nogama", priča Janko.

Ne krije da ga je obuzela panika, ali nije joj dozvolio da ga nadvlada.

Ubrzo je Janko donio odluku koja je, kasnije će se ispostaviti, spasila dva života.

"Jedva je sjela u kola, a sa njom i njene majke i svekrva. Kaže mi 'za Sombor u porodilište'. Znao sam da neće biti šanse da stignemo u Sombor na vrijeme i rekao  sam joj odmah 'ma kakav Sombor, ne stižemo do Sombora, idemo za Vrbas', jer je naše selo kod Vrbasa, na pola puta između Sombora i Novog Sada", prepričava Janko.

Tada kreće trka sa vremenom. Papučicu gasa stiskao je sve jače, a onda je trudnica rekla "gotovo, kreće".

"Znam da sam vozio 140 kilometara na čas i na ulazu u Vrbas da je rekla 'gotovo, kreće'. E tu sam se u sekundi lomio da li da stanem na parking pa da zovem Hitnu pomoć ili da nagazim i odlučim ipak da dam gas. To je bilo kao u filmu, blicao sam i svi su se sklanjali", prisjeća se taksista.


Prodaje voćnjak u punom rodu

Prodaje voćnjak u punom rodu

Kako kaže, sekunde su bile u pitanju jer se plač bebe čuo svega par minuta nakon što su porodilju stavili na nosila i uneli u lift.

"Čim smo stigli viknuo sam doktora i oni su se odmah stvorili. Na nosilima su je unijeli u lift, a ja sam se uporedo penjao stepenicama do porodilišta. Dok sam stigao već sam čuo plač bebe, tako da su sekunde bile u pitanju, ne minuti", priča Janko.

Kako je šećer, po koji je krenuo, pao u zaborav, tadašanja djevojka ga je nazvala, pa dobila odgovor kojem se nije nadala.

"Tadašnja djevojka me zove i kaže mi 'hoćeš li više sa tim šećerom', ja joj kažem 'zvaću te kasnije, na porođaju sam', ona pita "'šta?'. Uglavnom, čekala me je na kapiji", prisjeća se Janko kroz osmijeh.


Prigožin zaustavlja pohod ka Moskvi: Smirio ga Lukašenko

Prigožin zaustavlja pohod ka Moskvi: Smirio ga Lukašenko

On je po izlasku iz bolnice, nakon dva dana, otišao po majku i bebu i odvezao ih kući. Taj momenat je ovjekovječio držeći svoju najmlađu mušteriju u naručju, piše "Telegraf.rs".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.