Opada nivo vode

Jedan dio Gomjenice odsječen, može se samo čamcima FOTO

  • 15.05.2019. 10:53

Voda se polako povlači u prijedorskom naselju Gomjenica gdje je sinoć bilo kritično. Noćas je opala za tridesetak centimetara, kažu mještani.

U pojedinim domaćinstvima situacija je gora nego 2014. godine. U dijelu naselja ljudi su izmjerili pola metra vode koja je prodrla u kuće dok je prije pet godina, kako kažu, bilo oko  30 cm.

Kiša je prestala da pada pa mnogi vrijeme koriste da izbace vodu iz domova. Do dijela naselja Gomjenica može se samo čamcem. Mještani koji trebaju do grada prevoze se čamcima. 

Štab za vanredne situacije saopštio je da su problem u tom naselju sinoć napravile bujični potoci oko ribnjaka Saničani koji su, uz već visok vodostaj Gomjenice, koja protiče uz ribnjak, ali i kroz jedan njegov dio kanalom, doveli do naglog rasta Gomjenice.

Ispustio se dio vode iz ribnjaka, rekli su u Štabu. 

Hidrološka situacija je jutros povoljnija.

I nivo Sane opada i iznosi 485 cm.

 

 

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.