Helikokpterski servis

Jedan pacijent prevezen iz Trebinja u Bijeljinu, drugi iz Beograda u UKC

 • Izvor: Srna
 • 26.12.2022.16:05

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske danas su uspješno izvršili dva vazdušno-medicinska transporta - iz trebinjske bolnice u bijeljinsku, te iz Beograda u UKC, rečeno je Srni u Helikopterskom servisu.

Jedan pacijent je prevezen u prijepodnevnim časovima, a drugi u poslijepodnevnim.

Prvi pacijent čiji su inicijali U.P. (45), sa akutnim koronarnim sindromom, prevezen je Helikopterskim servisom Srpske iz Opšte bolnice Trebinje u bijeljinsku bolnicu na dalje liječenje i definitivno zbrinjavanje.

Odmah nakon toga, helikopter je upućen ka Beogradu radi transporta pacijentkinje M.Š. (60) iz Kliničkog centra Srbije u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, nakon uspješno završenog liječenja.

Pacijentkinja je u utorak, 20. decembra, imala akutno nastalo začepljenje krvnih sudova mozga. Nakon učinjene trombektomije i embolektomije, ona se oporavljena vratila u nadležnu ustanovu u Republici Srpskoj, gdje će nastaviti sa liječenjem na odjeljenju za neurologiju UKC-a.

Sa današnjim danom ukupan broj vazdušno-medicinskih transporta u ovoj godini iznosi 72, što je rekordan broj.

"To je ujedno pokazatelj sve većeg značaja i povjerenja, medicinskih ustanova u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, kao i medicinskih ustanova u regionu, koji je rezultat dugogodišnjeg uspješnog rada, te predanog i profesionalnog odnosa pripadnika Helikopterskog servisa i medicinsko-tehničkog osoblja UKC-a", istakli su iz Helikopterskog servisa.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.