Зајечар

Јелена (24) је козметички салон замијенила воланом камиона

  • Извор: ТВ Прва
  • 20.03.2024. 17:46

Јелена има 24 године и једина је жена возач камиона тешкаша у свом предузећу.

Јелена Петровић из Зајечара је још као мала уз оца аутомеханичара завољела камионе, те је позив возача на неки начин увијек прижељкивала.

Данас је једина жена возач у предузећу и, како кажу њене колеге, један је од бољих возача камиона тешкаша. Када је неко погледа – крхку и њежну, нико не би ни помислио да је 24-годишња Јелена Петровић козметички салон у коме је провела радећи пет година, замијенила воланом камиона тешкаша марке "волво", која је њена највећа љубав за сада.

“Није нам било чудно када је дошла”

Како и сама каже, коначно је успјела да пронађе себе и оствари свој дугогодишњи сан, да постане возач камиона и то не је било какав, већ како њене колеге кажу, један од најбољих.

– Мало је необично, али колегиница Јелена се супер снашла, одлично вози, ради свој посао када треба. Није нам било чудно када је дошла. Немамо никакав страх – прича Јеленин колега.

Будући да је она једина жена возач камиона Кипера петоосовинца међу десетак колега, у почетку је свима било мало чудно. Иначе ће успјети јер ипак је то тежак и прљав посао за једну младу дјевојку. Међутим, Јелена је врло брзо показала да за њу тајни нема и да овај посао обавља са пуно љубави и одговорности.

– За сад је супер, одлично се сналазим. Код нас у крају су жене баш редовни возачи, тако да за сада је све океј – каже Јелена.

“Понекада зна да буде тешко”

Иако јако добро барата воланом, Јелена кроз смијех каже да је један освојио њено срце. Поред камиона марке "мерцедес", "волво" јој најбоље лежи, па када прође улицама Зајечара, људи је поздрављају, јер више никоме није чудно када је виде у кабини овог друмског дива, већ је свима јако драго.

На питање како је радити окружена мушкараца, Јелена каже:

– Па, искрено, надала сам се да ће бити тешко, међутим када су колеге добре, онда ништа није тешко. Када су прије свега добри људи, све је пуно лакше и љепше. Буде понекад тешко, на примјер када је већи квар па онда мора да се чека мајстор. Када је жена сама, није баш пријатно, али то су неке ријетке ситуације које се десе – рекла је Јелена и додала:

– Ја сам по струци машински техничар, се око механике добро сналазим поред оца. Од малена сам и око камиона, и око механике била ту са њим у гаражи, тако да ми ништа није страно – каже Јелена.

Храбра Јелена Петровић прави је примјер да жене данас не треба да брину када је посао у питању. За њих мјеста има свуда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)