Проповијед

Јеромонах Арсеније о канцеру и псовању

  • Извор: Агенције
  • 13.01.2024. 15:27

Јеромонах Арсеније је неко чије проповиједи често виђамо на друштвеним мрежама и кога радо слушамо, али и коментаришемо. Зашто? За њега кажу да је то човјек без длаке на језику, човјек који је видео пакао, па одлучио ипак да заслужи рај...

Данас вам доносимо једну његову проповијед која је базирана на личном искуству које је доживео док је лежао у болници послије операције:

- Лежим ја тако на кревету, онако обучен у црно са брадом и косом, а поред мене човјек који сједи на другом кревету, прилично изгубљен. Не прича са мном, вјероватно мисли да сам ја неки чудан човјек. У међувремену долази трећи пацијент и лежи кревет поред њега, а њих двојица започињу причу - прича Арсеније.

- Е одакле си, шта је теби, мени ово итд.. Испоставило се да обојица имају рак. Један на једном органу, други на другом органу - додаје Арсеније.

- Онако, тешко ти када то чујеш, али ти је још теже пада када чујеш да један прича “А у п** м***, а је** матер. Најгоре псовке - наглашава јеромонах Арсеније.

Значи бљује човјек из уста, свака трећа ријеч су му псовке. Међутим, нико се није сјетио Николе Тесле а и уопште да дубље зађе у људско биће на духовном плану и да се подсјети да свака ријеч има своју фреквенцију, свака мисао има своју фреквенцију, свака мисао одашиље своје таласе… Знате ли ви како ужасну фреквенцију има псовка, а какву предивну фреквенцију има молитва? Престани, бре, да псујеш и помоли се; одмах ће ти бити лакше - закључио је јеромонах Арсеније.


Пратите нас и путем Вибера