Centar za socijalni rad

Joldžić: Ne može pojedinac da odlučuje o sudbini jedne porodice

  • 14.06.2018. 19:10

Irenu Joldžić po svemu sudeći čeka vrelo ljeto na mjestu direktora banjalučkog Centra za socijalni rad. Funkciju tek što je preuzela a starih problema ne manjka. Prvo će kaže da analizira stanje da bi mogla da se uhvati u koštac sa izazovima. 

Iako je niz skandala koji su potresali ovu ustanovu, Joldžićeva o njima ne želi. Kaže sve što o tome zna je iz medija i nije u redu da komentariše. Zato tvrdi da će se tome stati u kraj. Pojedinici kaže neće moći da donose odluke a svaki rukovodilac moraće da odgovara za odjeljenje na čijem je čelu.

“Ovdje se ne radi ništa da pojedinac odlučuje, ne može jedan pojedinac da odlučuje o sudbini jedne porodice, jednog djeteta, sve se radi u timovima, imamo vijeće i za stare i odrasle sve se odlučuje grupno, znači ne može jedan pojedinac da naruši mišljenje grupe. Ako se ljudima da mogućnost da rade i napravi se dobar tim, mislim da će i Centar za socijalni rad, u narednom periodu, ne mogu da kažem tačno kom, jedan jako dobar imidž da stekne,” kaže Joldžićeva.

Novi direktor ipak nije po volji opozicije. Prije svega smatraju da je Irena Joldžić direktorsku fotelju dobila zahvaljujući rodbinskim vezama, ali i da je za to mjesto nestručna. Tvrde da se zbog novog direktora izmijenio i Statut Centra za socijalni rad, da bi ona kao ekonomista uopšte mogla da obavlja tu funkciju, s obzirom da je do sada to mjesto isključivo bilo rezervisano za socijalne radnike.

“Nije normalno da resorno odjeljenje koje kontroliše i usvaja izvještaj Centra za socijali rad, na čijem je čelu Natalija Trivić, rođena sestra direktora Centra za socijalni rad, što znači totalni sukob interese,” kaže Milenko Jaćimović odbornik Kluba Sloboda u Skupštini grada Banjaluka

Na ove optužbe ima šta da kaže i direktor Irena Joldžić. Nije tvrdi Statut Centra izmijenjen zbog nje, već što nije bio usklađen sa zakonskim okvirima, a ni to što je s nekim u rodbinskim odnosima neće imati nikakve veze sa onim što radi.

“Ja sam rođena u Banjaluci, i sad kad bi gledali ko je kome rod ne bi onda niko mogao da radi. Mislim da smo svi mi individualne ličnosti, svi smo se obrazovali, stekli iskustva, to što sam u rodu ne znači da od nje zavisim niti ona od mene,” kaže Joldžićeva.

Direktor centra takođe obećava, da će jedan od prvih koraka biti i da se određene procedure ubrzaju i to kroz izmjene i dopune zakona. Treba potom da se bolje pojasni kada je koja institucija nadležna za koji slučaj ali i da se bolje regulišu konakti između djece i razvedenih roditelja, jer upravo u tim slučajevima ima najviše problema.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.